Patienter
Hjerne- og Nervesygdomme Afdeling varetager undersøgelser, diagnostik, behandling, genoptræning og kontrol ved sygdomme i nervesystemet. Vi ser omkring 20.000 ambulante patienter og har omkring 3000 indlæggelser om året. For dig som lægestuderende betyder det, at du nemt vil kunne se et stort spektrum af neurologiske sygdomme både i den akutte og kroniske fase. Du vil både se patienter på akutmodtagelsen, sengeafdelingen og på ambulatoriet.
Afdelingen
Vi er 7 overlæger, 6 afdelingslæger, 3 neuro-rehabiliteringslæger samt 5 hoveduddannelses læger.
Typisk har vi 4-6 læger i intro eller KBU-stilling. Vi har et godt lærings- og uddannelsesmiljø med gode supervisionsmuligheder såvel i ambulatorium, under stuegang og ved akut arbejde. Som studerende ser vi gerne, at man aktivt søger efter læring ved at vise faglig nysgerrighed, tværfaglighed og begejstring for læring. Vi holder patient demonstration hvert onsdag samt fælles undervisning om torsdagen fra morgenstunden efter endt morgenkonference.
Ambulatoriet ligger i Haraldsgade 7, samme bygning hvor vi holder morgenkonference. Sengeafdelingen ligger i den store hospitalsbygning på 2. sal. Vi har 17 sengepladser på afdelingen og 28 rehabiliterings-sengepladser på neurorehabiliteringen i Grindsted. Akutte patienter modtages på FAM (Fælles akut modtagelse). Vi har regionsfunktion i trombolysebehandling til stroke patienter. Vi arbejder tæt sammen med røntgen afdelingen, og derfor holder vi også fælles røntgenkonference efter endt morgenkonference hvor man gennemgår scanninger foretaget dagen før. Man får derfor en god introduktion til neuroradiologien ved at deltage her.
På ambulatoriet er der oprettet specialespecifikke ambulatorier inden for forskellige neurologiske sygdomme. Vi har ambulatorie specifikt for stroke, epilepsi, neuro-onkologi, demens, Sclerose, CRPS samt hovedpine. Desuden har vi tilknyttet en neurofysiologisk afsnit med overlæge og 2 neurofysiologiassistenter. Afdelingen har tilknyttet 2 neuropsykologer og 1 hovedpinepsykolog.
Overgangen fra studerende til læge starter allerede når man tager lægekitlen på og møder til morgenkonferencen. At være lægestuderende på SVS er først og fremmest for at fremme overgangen fra at være studerende og til at blive læge. Med tidlig praksisnær erfaring forsøger vi at udruste jer til et bedre KBU forløb på sigt. Sug så meget til jer som i kan!
Dagens gang på afdelingen
Dagen starter med morgenkonference kl 8.00 i konferencerummet. Du vil modtage en modulplan, hvor arbejdsfunktionen vil fremgå dag til dag. Af funktioner er der både stuegang, ambulatorie og vagtarbejde. Som studerende kommer du til at følge forskelige faggrupper for at få et tværfagligt indblik i arbejdet på sygehuset. Du vil få mulighed for at bruge din erfaring i praksis, men vi ser gerne, at du også selv søger mulighederne mens du følger lægen. Vi stiler efter en udvikling, hvor du på sigt selvstændigt kan gå en stuegang, selv indlægge og udskrive patienter. Alt vil være under tæt supervision og i et trygt læringsmiljø med klare læringsmål. Din velkomst, ophold og løbende samtaler vil blive planlagt og afholdt af den eksterne lektor, men den daglige supervision og læring vil alle lægerne på afdelingen være en del af.
Vi glæder os til at se dig på Afdelingen for Hjerne- og Nervesygdomme!
Rajiven Balachandran
Ekstern lektor for stamafdelingen, afdelingslæge og uddannelseskoordinerende yngre læge