Patienter

På gastroenterologisk/hepatologisk afdeling vil du møde mange forskellige patienter. Vi udreder alt fra leverpåvirkning, diarré, til mavesmerter og vægttab. Du vil møde patienter med kroniske mavetarmsygdomme som inflammatorisk tarmbetændelse, levercirrose, patienter med kronisk pankreatit og meget andet. Du vil møde både akutte og kroniske patienter i forskellige aldersgrupper.

Afdelingen

Gastroenterologisk/hepatologisk er en del af afdeling M1 ( som ledes af cheflæge Lone klinge ) der består af afdelingen for gigt- og bindevævssygdomme (reumatologi), medicinsk mave-tarm-lever sygdom (gastromedicin og hepatologi) og blodsygdomme (hæmatologi). Du vil primært være tilknyttet gastroenterologisk afdeling, men der vil også være samarbejde med de andre afdelinger.

På gastroenterologisk/hepatologisk  er vi 4 overlæger , 4 afdelingslæger. To af disse er i gang med Ph.d.-forløb, og en er klinisk lektor inden for leverforskning – hvorfor disse er deltids i klinikken.1 specialeansvarlige overlæge og 1 professor . På afdelingen har vi også 1-2 HU læger og 4-6 KBU og introlæger. For ikke at glemme vores sygeplejersker og andet vigtigt personale. I vores ambulatorium varetages udredning af patienter henvist fra andre afdelinger, og fra almen praksis. Vi foretager opfølgning af patienter med kroniske mavetarm- og leversygdomme, gastroskopier, sigmoidoskopier, koloskopier og kapselendoskopier. På vores behandlerstue, der er en del af ambulatoriet, kommer folk til biologisk behandling, blodtransfusioner, jerninfusioner og leverbiopsier.

Dagens gang i afdelingen

Alle læger møder kl. 8 omklædte. Du vil hver dag være skemasat til et af de arbejdsområder, der er i afdelingen – stuegang – ambulatoriefunktion – behandlerstue – skopi. Da vi er flere internmedicinske specialer i afdelingen mødes vi til en fælles morgenkonference hver morgen kl. 8:00-8:15 og bagefter kl. 8:15-8:30 i D3’s konferencerum. Der vil blive lavet et program til dig, således at du kan se, hvad du skal, og hvem du skal følges med de pågældende dage, som studerende kommer du til at følge forskelige faggrupper for at få et tværfagligt indblik i arbejdet på sygehuset.

Forventning

At være medicinstuderende indebærer høje forventninger og et stort ansvar. En vigtig del af dette ansvar er at sikre, at fravær holdes på et minimum. Det forventes, at en medicinstuderende ikke har mere end 20% fravær fra deres ophold i stamafdelingen. Det er også afgørende, at studerende møder til tiden. Dette viser respekt for kollegaer og patienternes tid og bidrager til et professionelt arbejdsmiljø.

I løbet af din tid på afdelingen vil du blive trænet i mere og mere selvstændigt arbejde, således at du til sidst vil være i stand til at gå superviseret stuegang, modtage patienter i ambulatoriet, og andre funktioner, der varetages af yngre læger. Alt vil være under tæt supervision i et trygt læringsmiljø med et klart læringsmål. Afdelingen sætter generelt en ære i god faglig og klinisk uddannelse. Vi ser derfor meget frem til at få medicinstuderende som en fast del af afdelingen.

Vi glæder os til at se dig på Afdelingen for medicinske mave-, tarm- og leversygdomme!

Osamah Saadi Abbas Al-Obaidi

Ekstern lektor for stamafdelingen, afdelingslæge